5 Aralık 2007 Çarşamba

İstanbul'un parlayan yıldızı

İstanbul'un parlayan yıldızı: Pendik

Ataköy ve Kalamış marinalarından sonra İstanbul’daki üçüncü büyük kapasiteye sahip Pendik Marinası 750 yat kapasiteli olacak.


İstanbul’un Anadolu yakasında Pendik parlayan bir yıldız gibi şekil değiştiriyor. Formula 1'in Türkiye’ye ve bölgeye getirdiği canlılık kadar, Sabiha Gökçen Havaalanı, Pendik ve bu yöre yaşamı adına çok büyük önem ifade ediyor.
Geçen sene Yıldız Tersanesi’nde inşa edilen Maltese Falcon yatının inşaatı sırasında yatın sahibi Amerikalı milyarder Tom Perkins gibi pekçok yabancı yatırımcının ve armatörlerin de özel uçaklarıyla bu havaalanını kullandığı biliniyor.


Fuar alanı ve marina
Pendik, Osmanlı son dönenimde Leventen ailelerin de koloniler halinde yaşadığı bir sahil kasabasıydı. Günümüzde o ailelerden kalmış konakları, yine de geniş bahçeleri içersinde ya da özgün mimarileriyle görmek mümkün. Ancak Pendik için yakın gelecekte söylenecek çok önemli değişim, inşa edilmekte olan Fuar alanı ve Marina.
Ataköy ve Kalamış marinalarından sonra İstanbul’daki üçüncü büyük kapasiteye sahip Pendik Marinası 750 yat kapasiteli olacak. 80 milyon dolarlık bir yatırımla gerçekleşecek marinanın Güzelyalı bölgesinde kurulması beklenen yat tersaneler bölgesi ile tamamlanması halinde, dünya yatçılığının buluşma yeri haline gelebileceği de ifade ediliyor.

Hiç yorum yok: