15 Kasım 2007 Perşembe

3. Kopru Gelecek Yıl Basliyor

3. Köprü Gelecek Yıl Başlıyor

Ulaştırma Bakanı Yıldırım, 3. Boğaz köprüsü projesiyle ilgili ihalenin önümüzdeki yıl yapılacağını açıkladı.

Ulaştırma Bakanlığı bütçesi, Plan Bütçe Komisyonu'nda kabul edildi. Komisyonda milletvekillerinin sorularını yanıtlayan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım , İstanbul'a yapılacak 3. köprünün dahil olduğu Kuzey Marmara Otoyolu , Çanakkale Boğazı geçiş köprüsü ve Ankara -İzmir Otoyolu'nun da aralarında bulunduğu çok sayıda projenin önümüzdeki dönemde hayata geçirileceğini belirtti. Bakan Yıldırım, 3. köprüyle ilgili güzergah sayısının 2y e indirildiğini ve proje ihalesinin 2008 yılında yapılacağını açıkladı.
İstanbul Boğazı karayolu tüp geçiş projesi ihalesinde 15 Ocak'ta tekliflerin alınacağını belirten Yıldırım, 5.5 kilometre uzunluğundaki güzergahın, tarihi yarımadadaki Kennedy Caddesi!yle İstanbul -Ankara devlet yolunu birleştirecek şekilde belirlendiğini söyledi.

Ulaştırma Bakanı , 2008'de Hakkari'ye güvenlik ve diğer ihtiyaçlar nedeniyle havaalanı yapılacağını da açıkladı.

İLK HIZLI TREN SETİ GELİYOR

Ayrıca demiryolu projeleriyle ilgili fizibilite etütleri yaptıklarını kaydeden Yıldırım, Ankara -Eskişehir arasında kullanılmak üzere ilk hızlı tren setinin 10 gün sonra Türkiye'ye geleceğini ve deneme sürüşlerine başlanacağını belirtti. Bakan Yıldırım, hızlı tren için Ankara gar sahası içine yap-işlet -devret modeli ile önümüzdeki yıl yeni bir gar inşa edileceğini bildirdi.

Hiç yorum yok: