13 Kasım 2007 Salı

İTÜ Denizcilik Fakültesi karıştı

İTÜ Denizcilik Fakültesi karıştı

İTÜ Denizcilik Fakültesi Yönetim Kurulu'nun aldığı bir kararla, akşam 18:15'den sonra öğrencilerin kampüsü boşaltması talimatına, üst sınıf öğrenciler uymayarak, direnişe başladı.
İTÜ Denizcilik Fakültesi Yönetiminin aldığı karar çerçevesinde akşam 18:15'den sonra kampüsü boşaltması ve hiç bir öğrencinin 18:15'den sonra kampüs içerisinde bulunmaması için yayınladığı talimata, üst sınıf öğrencileri uymayarak direnişe başladı.

Bunun üzerine Fakülte Yönetimi okula polis istedi. Haberi hazırladığımız 19:30 saatlerinde, Tuzla Emniyeti'ne ait polis memurları, öğrencilerin okulu boşaltması için görüşmeler yapıyor.

Konu ile ilgili görüştüğümüz, İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Şalcı, olayların doğru olduğunu ancak, İTÜ Denizcilik Fakültesi'nin HABABAM OKULU olmadığını, bu okulun Cumhuriyet okulu olduğunu belirterek, Üst sınıf öğrencilerinin okulu yönetmeye çalıştıklarını iddia etti.

İTÜ Denizcilik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Aydın Şalcı Deniz Haber Ajansı'na yaptığı özel açıklamada şunları kaydetti; "Üst sınıfta okuyan bazı öğrencilerimiz okulu yönetmeye kalkıyorlar. Bu okulu öğrenciler değil, biz yönetiriz. Onlarca, birinci sınıf öğrencisinin ailesi rektörlüğe şikayet dilekçesi verdiler. üst sınıftaki öğrencilerin, alt sınıftaki öğrencilere baskı yaptıklarını iddiası ile şikayetleri hem Rektörlüğümüze, hem de Dekanlığımıza bildirdiler. Bir çok başarılı öğrenci bu baskılara dayanamayarak okulu terk etti. Bir çok alt sınıf öğrencisinin psikolojisi bozuldu. Bunu bizzat birinci sınıf öğrencileri bana bildirdi. Bizde bu kangrene dönen olaya neşter vurmak zorundayız. Burada okuyan tüm öğrenciler bizlere emanettir. Bu okul, kurallarla yönetilmektedir. Bu okulda okuyan her öğrenci bu kurallara uymak zorundadır. İTÜ Denizcilik Fakültesi Yönetim Kurulu'nun aldığı bu karar, alt sınıf öğrencilerini korumak amacıyla uygulanmaktadır. İTÜ Denizcilik Fakültesi'nde eğitim ve öğretimin 18:00'de bitmektedir. Eğitim ve öğretim bittikten sonra, yayınlanan talimatla, 18:15'den sonra hiç bir öğrenci okulda kalmayacaktır." dedi.

Konu ile ilgili geniş bir açıklamada bulunacağını belirten Prof. Dr. Aydın Şalcı, tüm öğrencilerin bu kuralala uymak zorunda olduğunu belirtti.

Deniz Haber Ajansı'nın aldığı bilgiye göre, İTÜ Denizcilik Fakültesi öğrencileri, polislerle yaptığı görüşme sonucu, direnişe son vererek, okulu boşaltmaya başladıkları öğrenildi.

KOCATAŞ: Tatlılıkla çözeceğiz


Olayla ilgili DenizHaber Ajansı'na bir açıklamada bulunan İTÜ Denizcilik Fakültesi Mezunları Derneği (DEFAMED) Yönetim Kurulu Başkanı Attila Kocataş, konudan haberdar olduklarını ve bu olayı tatlılıkla çözeceklerini söyledi.

Okulun kurallarla yönetildiği sözüne katıldığını belirten DEFAMED Başkanı kaptan Attila Kocataş, bu tür olayları kendi içlerinde çözeceklerini kaydetti.

Uzun zamandır bu tür şikayetlerin kendisine de geldiğini ifade eden Başkan Kocataş; "Bu sorunlar diyalogla çözülecektir. Biz bir aileyiz. Bu ailenin içindeki sorunlar aile fertlerinin birbirleri ile görüşmesi ile çözülür. Yakın zamanda Dekanlık, Mezunlar Derneği ve öğrenciler ile biraraya gelip bu sorunu tatlılıkla çözeceğiz" dedi.

kaynak: denizhaber.com.tr

Hiç yorum yok: